Kuivajääpuhdistus teollisuuden käytössä

Tutustu tarkemmin kuivajääpuhdistuksen sovelluksiin eri teollisuushaaroissa.


Kuivajääpuhdituksen uranuurtaja Suomessa

Suomen Kuivajää on yleistänyt teollisuuden erilaisiin puhdistustarpeisiin soveltuvan kuivajääpuhdistuksen ensimmäisenä Suomessa.

Valmistamme kuivajään teollisuuden prosesseista sivutuotteena syntyneestä ja talteen otetusta CO2-kaasusta. Toisin sanoen valmistuksessa käytetään uusioraaka-ainetta, jolloin kuivajää on ympäristökuormituksen suhteen neutraali materiaali. Se on puhdas, myrkytön ja desinfektio-vaikutuksensa puolesta myös elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi kelpaava.

Kuivajääpuhdistus on tehokasta ja turvallista

”Hiilidioksidimyrsky” poistaa likaa tehokkaasti ja turvallisesti kohteen pintaa vahingoittamatta. Kuivajäämenetelmä on parhaimmillaan vaikeasti puhdistettavissa erikoiskohteissa, joiden puhdistaminen on ollut työlästä tai kokonaan mahdotonta.

Lue lisää kuivajääpuhdistuksen hyödyistä tästä.

Miten kuivajääpuhdistus toimii?

Kuivajääpuhdistuksessa hiilidioksidirakeita puhalletaan puhdistettavalle pinnalle suurella nopeudella, paineilman avulla.

Osuessaan pintaan hiilidioksidirae ottaa sublimoitumiseen tarvittavan lämmön kohteen pinnasta ja jäähdyttää sen ohuelti noin –70 C asteeseen. Jäähtyminen tapahtuu niin nopeasti, ettei lämpö ehdi siirtyä pohjamateriaalista pintaan.

Jäähtyessään pinta kutistuu nopeasti, jolloin syntyvät lämpöstressivoimat rikkovat pintojen välisiä molekyylisidoksia, ja näin pintakerros irtoaa pohjasta. Sublimoituessaan hiilidioksidin tilavuus myös kasvaa noin 800-kertaiseksi, mikä aiheuttaa pinnalla pienen ”myrskyn”. Tämä irrottaa lopullisesti partikkelin pinnasta.

Menetelmällä on useita nimityksiä, kuten

  • Kuivajääpuhallus
  • Hiilidioksidipuhallus
  • CO2 -puhallus.

Me käytämme siitä nimitystä kuivajääpuhdistus.