Siirry pääsisältöön

Blogi

Nyt meiltä myös COMBO PUHDISTUSTA! Täysin uusimenetelmä!

Suomenkuivajää Oy on tuonut Suomen markkinoille mullistavan uutuustuotteen suihkupuhdistuksen saralta.

Me pystymme yhdistämään Kuivajääpuhdistuksen, – Soodapuhdistuksen, – Hiekkapuhdistuksen sekä Lasipuhdistuksen.

Yhdistämällä saadaan kaikkien puhdistusten parhaat puolet esiin kustannustehokkaasti.

Kuivajää Combopuhalluksessa, lisätään kuivajääpuhallukseen sekaan hiovaa ainetta. Esim. Sooda, Lasimurska, Hiekka tai Pähkinämurska, jolloin puhdistus muuttuu huomattavasti tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi kuin pelkillä perinteisillä puhdistusmenetelmillä.

Voidaan todeta, että Kuivajää Combo puhdistusmenetelmä tehostaa, nopeuttaa, vähentää suojaustarvetta ja vähentää toisiojätettä.

Lisäksi tekee pudistuksista ympäristöystävällisempää.

Combopuhdistus poistaa:
-Piintyneemmätkin maalit, -ruosteen, -pikeä ja vain taivas on rajana.
Lisätietoja annetaan mielellään. Joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää tästä uudesta menetelmästämme.
#soodapuhallus #hiekkapuhallus #kuivajääpuhdistus
#suomi #lahticity #tehdaspuhdistukset
#finland #dryice
#combopuhdistus #päijäthäme #uusimaa

teppo.karttunen@suomenkuivajaa.fi
Puh. 0400193060

Rauhallista Joulua ja hyvää Uutta Vuotta

Suomen Kuivajää Oy toivottaa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille Hyvää Joulua ja menestystä alkavalle vuodelle 2021!

Olemme avoinna keskiviikkona 23.12.2020 Jonka jälkeen vetäydymme joulun viettoon. Meidät tavoittaa jälleen 28.12.2020-30.12.2020.

Kuivajään käyttökohteita elintarvikekeiden sekä lääketeollisuudessa

Kuivajää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista, joka laitteessa kiinteytyy ja puristetaan kuivajääksi. Kuivajää on hajuton, mauton, myrkytön ja palamaton aine. Kuivajään lämpötila on -79°C, ja se sulaa haihtumalla. Kuivajäätä myydään rakeina sekä palana.

Kuivajäätä voi käyttää elintarvikkeiden ja juomien jäähdyttämiseen ja kylmäsäilytykseen esim. pakastimen sulatuksen ajaksi. Kuivajään käyttökohteita lääketeollisuudessa kuivajäätä käytetään mm. laboratorioiden näytekuljetuksissa.

Kuivajää soveltuu erinomaisesti koronarokotteen kuljettamiseen (RNA-rokotteiden)  Jotka vaatii n.-70 asteen kylmyyden

Valmistamme  itse Lahden toimipisteessä  hiilihappojäätä noin 300 000 tonnia vuodessa ja meiltä kuivajää ei lopu kesken. Samoin me myös myymme/ käytämme kuivaajäätä eritarkoituksiin.

Kuivajää kestää ainakin viikon mittaisen kuljetuksen vaadittavassa kylmyydessä, ilman että jäätä ei aina tarvitse välillä vaihtaa.

Käytämme itse Olivon jäälaatikoita joka on sopivia kylmä kuljetuksiin. Kuljetuslaatikot on tehty juurikin hiilihappojäätä varten, niin säilyvys on silloin erittäin hyvä.

Olemme myös Olivon jäälaatikoiden  virallinen maahantuoja Suomessa.

Koneiden ja latteiden huoltoseisokit tuotantolaitoksissa

Me yrityksenä mielellään kerromme mihin ehdottomasti kannattaa käyttää kuivajääpuhdistusta tuotantolaitoksissa, ja mihin kaikkeen meidän palvelumme tehoaa.

Tuotantokoneet,-kuljettimet,- herkät sähkölaitteet ,- pinttyneet mäskit,- öljyt  lista olisi loputon, jos näitä kaikkia tähän alkaisimme listaamaan. Mutta tosiasia on, että on aina, tulee vastaan jokin mikä aiheuttaa päänvaivaa puhdistuksessa ihan kenelle tahansa.

On aina olemassa vaikeita paikkoja mihin on vaikea päästä tai on mahdollisuus vaurioittaa laitteistoa ja aina saa pelätä mikä on oikea ratkaisu millekin  yms.

No siihen on onneksi ratkaisuna kuivajääpuhdistus.  Sillä se on hellävaraisempi kuin esim. sooda tai hiekkapuhallus. Koska kuivajääpuhdistuksessa ei tarvitse käyttää vettä tai mitään muutakaan ns. ylimääräisiä hankaavia-aineita vain ja ainoastaan Co2-kaasusta tehtyä kuivajäätä sekä paineilmaa.

Kuivajääpuhdisuksen jälkeen ei tarvitse enää paljoa jäädä pohtimaan kauanko on tuotanto suljettuna ja miten nopeasti saa jälleen koneet ja laitteet pyörimään. Puhdistusmenetelmästä kun ei tule toisio jätettä ja myöskin säästyy AIKAA, sillä kuivajääpuhdistuksen jälkeen laitteistot ovat HETI käytettävissä!

Me yrityksenä haluamme tarjota aina parasta meidän asiakkaillemme niin nykyisille kuin uusille. Me pureudumme aina työhömme huolella asiakkaan etuja ajatellen. Sillä me haluamme tehdä vain parasta meidän asiakkaillemme.

Kuvassa puhdistettua laitteistoa.

Mökkireissut ja iloiset kesäjuhlat.

Oli sitten kyseessä mökki reissut tai juhlat. Ainainen ongelma useammalla on miten pidän tuotteet kylmässä? Riittääkö kylmäkallet taatusti koko reissunajan ilman että tuotteet menee pilalle eikä katkaise kylmäketjua? Miten kun jääpalat sulaa niin nopeasti ja tarjoilussa ei ole aikaa leikkiä vesi/jääpala pussien kera eikä kylmäkalletkaan kokoiltaa jaksa pitää tuotteita kylmänä.

Tähän on niinkin yksinkertainen ratkaisu kuin kuivajää! Kuivajää ei  sula vaan haihtuu hiljalleen päivänmittaan. Siksi juurkin kuivajää on loistava tapa pitää niin juomat kuin ruuat kylminä reissun ajan.

Ei vesipelleilyjä eikä huolta kylmäketjun katkamisesta pitkillä matkoilla. Kuivajää sopii ihan kaikenlaisen tuotteiden kuuljetuksiin. Jopa kala saalis on helppokuljettaa paikasta paikkaan ja kala pysyy tuoreena koko matkan ajan.

Jokos teillä on juhannusreissua varten mietitty juomien ja ruokien kylmässä pitoa kuljetuksissa tässä tulevassa helleaallossa? Ja juhla suunniltelmat valmiina tuleviin pippaloihin.

Tulethan meiltä hakemaan kuivaajäätä tarpeesi mukaan.Ja keskutelemme mielellään hinnoista. Koppaat itsellesi vain mukaan kylmäsäilytykseen soveltuvan kylmälaukun. Mikäli ei löydy kylmälaukkua/styrox boxia ei hätää. Meiltä löytyy sellaisiakin :)

Meiltä löytyy:
Jääblokkeja n.5kg sekä kuivajääpellettejä.

Olemme vko 22 avoinna Ma-TO klo 7:00-15:00

Teemme myös yhteistyötä Lahdensammutinhuollon kanssa joten meiltä voit kätevästi myös käydä tarkistuttamassa sammuttimesi samalla kuntoon. Ja mahdollisesti myös ostaa uusia tilalle mikäli on tarvetta.

Kuivajääpuhallus mitä se oikein on?

Kuivajääpuhallus soveltuu: metallille, muoville, puulle, kivelle, lasille, betonille tai tiilelle ja tekstiilille sekä sähkölaitteille!

Kuivajääpuhalluksella poistuisivat niin sammalet, levät, jäkälät ja homerihmastokin nopeasti. Kuten vaikkapa sähköpääkeskusten puhdistamiseen käytetään 3 mm:n pellettejä.

Kuivajääpuhdistus ei perustu hiomiseen vaan lämpöshokkiin. Se ei siis kuluta puhdistettavaa pintaa. Siksi sillä voi puhdistaa myös herkkiä pintoja kuten tekstiiliä,lasia sähkölaitteita ja -johtoja. Se poistaa maalia, liimaa, painoväriä, rasvaa, öljyä, orgaanistalikaa, kalkkia, purukumia, uretaania, betoni- ja hitsausroiskeita.

Kuivajään käsittely on yleensä paksuilla suojahansikkailla. Suojatuissa kourissa pelletit suorastaan houkuttelevat koskettamaan, mutta kovin pitkään pellettejä ei missään nimessä kannata koskea paljain käsin sillä kuivajään lämpötila on noin -79°C. Suora ihokosketus voi aiheuttaa vaikeita paleltumisvammoja!

Kuivajääpellettejä valmistetaan alentamalla nestemäisen hiilidioksidin painetta lumeksi kiinteytetystä nestemäisestä hiilidioksidista (CO2). Ja meillä on Lahdessa oma tehdas missä tätä kuivajäätä valmistetaan.

Kuivajääpelletit ovat meillä kylmälaatikoihin pakattuna ja suojapaperilla peitettynä.

Hiilidioksidijäätä käytetään myös maitotuotteiden, lihan sekä pakastettujen ja helposti pilaantuvien elintarvikkeiden jäähdyttämiseen kuljetuksen aikana ja jäähdytysaineena, lämpöherkkien materiaalien hiomisessa, kutistesovituksissa ja kylmäloukuissa. Sen avulla luodaan myös erikoistehosteita, kuten savua ja sumua.

Maali pois hirsipinnasta!

Erityisesti vanhojen hirsitalojen putsaukseen on kuivajääpuhdisuts paras konsti. Kuivajääpuhdistus poistaa hirren pinnasta vuosien saatossa pinttynyttä likaa, nokea ja maalikerroksia puuta vahingoittamatta. Se on erityisen tärkeää silloin, kun hirret halutaan jättää näkyviin.

Kuivajääpuhallus onkin hyvä ratkaisu sellaisissa kohteissa, joissa vanha hirsipinta halutaan vanhassa talossa jättää näkyviin, mutta halua tai aikaa käsin hiomiseen ei ole.

Maalin saa toki pois rapsuttamallakin, mutta aikaa siihen kuluu  helposti useampi viikko. Meiltä työ sujuu päivässä, kahdessa!!

Kuivajääpuhallus on kuitenkin hellävarainen puhdistusmenetelmä, sillä se ei poista maalikerrosten mukana ulointa, pehmeää puupintaa. Liian kovakouraisen maalinpoiston jäljiltä puupinta on kuopilla ja sitä kuivajääpuhalluksessa tätä ei tapahdu.

Puhdistustapoja jotka eroaa kuivajääpuhdistuksessa!

Hiekkapuhalluksessa pinta käsitellään, puhdistetaan tai siloitetaan paineilman ja pienten kiinteiden hiukkasten, kuten siivilöidyn hiekan avulla. Hiekkapuhalluksessa voidaan käyttää myös esimerkiksi lasia tai metallia. Menetelmä on hyvin tehokas eikä siten tietenkään hellävarainen. Puhallushiekka on ongelmajätettä.

Soodapuhalluksessa puhdistettavalle pinnalle puhalletaan ruokasoodaa eli natriumkarbonaattikiteitä. Menetelmä on hiekkapuhallusta hellävaraisempi ja sopii useammille pinnoille. Jäljelle jää poistettavaa soodajätettä. Ennen jatkokäsittelyä pinta on pestävä ja huuhdeltava huolellisesti.

Korkeapainepesussa puhdistukseen käytetään paineellista vettä, joten se ei sovellu kohteisiin, joissa rakenteiden ei haluta kastuvan.

 

Hydrauliikan koneen kuivajääpuhdistusta

Tehdaskäynnillä Suomenkuivajää Oy  puhdisti koneikkoja kuivallajäällä ja puhdasta tuli!

Lähti öljyt sekä pinttynyttä likaa kuivajääpuhdistuksella.
Kuivajääpuhdistus on hellävaraista se EI naarmuta pintaa vaan puhdistaa hellävaraisesti.
Ja soveltuu jopa herkille sähkölaitteistoille.

Ennen kuivajääpuhdistusta ja sen jälkeen.

 

Hirismökin kuivajääpuhdistusta

Käytiin kuivajääpuhalluttaa hirsimökki puhtaaksi.
Nyt on miltein kuin UUSI pinta.Hirsimökin käsittely onnistuu HETI kuivajääpuhdistuksen jälkeen!!

Kuivajääpuhdistuksessa ei tarvitse erillisiä kemikaaleja/vettä. Tämä jos mikä on ympäristöystävällistä niin luonnolle kuin puhdistettavalle pinnalle ilman ylimääräisiä toisio jätteitä.

Ota rohkeasti meihin yhteyttä ja pyydä meidät käymään teillä kartoittamassa puhdistustarpeenne julkisivun putsaukseen. Ei ole ongelmaa myöskään terassinpuhdistukseen.
Muista liitää mukaan mahdollisia kuvia sekä puhdistettavan alueen pinta-ala sekä missä kyseinen puhdistettava kohde sijaitsee.

Ota Yhteyttä

Oikein mukavaa laskiaistiistaita

Toivomme kaikille oikein hyvää laskiaistiistaita vuodelle 2020!!

Auto starttaa kohta käyntiin kohti Helsinkiä sekä Ortimattilaa. Saattaa olla, että ehkä bongaatte meidän toisen UUDEN auton myöskin. ;)

Käyttehän kurkkimassa meidän Ig-sivua johon yritellään myös ahkeraan päivitellä enemmän kuvia ns. ennen ja jälkeen putsauksia.

Vuosi lähtenyt hyvin vauhtiin.

On ollut vilksettä ja vipinää.

Käytiin kuivajääpuhdistamassa hirsiseinän tummentumaa ja hienosti lähti puhtaaksi.

Myös meidän Lahdensammutinhuollon auto sai UUDET teippaukset! Voit nyt meihin paremmin törmäillä liikenteessä. Ja voi rohkeasti tulla jutulle jos meihin törmäilet.