Kuivajääpuhallus soveltuu: metallille, muoville, puulle, kivelle, lasille, betonille tai tiilelle ja tekstiilille sekä sähkölaitteille!

Kuivajääpuhalluksella poistuisivat niin sammalet, levät, jäkälät ja homerihmastokin nopeasti. Kuten vaikkapa sähköpääkeskusten puhdistamiseen käytetään 3 mm:n pellettejä.

Kuivajääpuhdistus ei perustu hiomiseen vaan lämpöshokkiin. Se ei siis kuluta puhdistettavaa pintaa. Siksi sillä voi puhdistaa myös herkkiä pintoja kuten tekstiiliä,lasia sähkölaitteita ja -johtoja. Se poistaa maalia, liimaa, painoväriä, rasvaa, öljyä, orgaanistalikaa, kalkkia, purukumia, uretaania, betoni- ja hitsausroiskeita.

Kuivajään käsittely on yleensä paksuilla suojahansikkailla. Suojatuissa kourissa pelletit suorastaan houkuttelevat koskettamaan, mutta kovin pitkään pellettejä ei missään nimessä kannata koskea paljain käsin sillä kuivajään lämpötila on noin -79°C. Suora ihokosketus voi aiheuttaa vaikeita paleltumisvammoja!

Kuivajääpellettejä valmistetaan alentamalla nestemäisen hiilidioksidin painetta lumeksi kiinteytetystä nestemäisestä hiilidioksidista (CO2). Ja meillä on Lahdessa oma tehdas missä tätä kuivajäätä valmistetaan.

Kuivajääpelletit ovat meillä kylmälaatikoihin pakattuna ja suojapaperilla peitettynä.

Hiilidioksidijäätä käytetään myös maitotuotteiden, lihan sekä pakastettujen ja helposti pilaantuvien elintarvikkeiden jäähdyttämiseen kuljetuksen aikana ja jäähdytysaineena, lämpöherkkien materiaalien hiomisessa, kutistesovituksissa ja kylmäloukuissa. Sen avulla luodaan myös erikoistehosteita, kuten savua ja sumua.

Maali pois hirsipinnasta!

Erityisesti vanhojen hirsitalojen putsaukseen on kuivajääpuhdisuts paras konsti. Kuivajääpuhdistus poistaa hirren pinnasta vuosien saatossa pinttynyttä likaa, nokea ja maalikerroksia puuta vahingoittamatta. Se on erityisen tärkeää silloin, kun hirret halutaan jättää näkyviin.

Kuivajääpuhallus onkin hyvä ratkaisu sellaisissa kohteissa, joissa vanha hirsipinta halutaan vanhassa talossa jättää näkyviin, mutta halua tai aikaa käsin hiomiseen ei ole.

Maalin saa toki pois rapsuttamallakin, mutta aikaa siihen kuluu  helposti useampi viikko. Meiltä työ sujuu päivässä, kahdessa!!

Kuivajääpuhallus on kuitenkin hellävarainen puhdistusmenetelmä, sillä se ei poista maalikerrosten mukana ulointa, pehmeää puupintaa. Liian kovakouraisen maalinpoiston jäljiltä puupinta on kuopilla ja sitä kuivajääpuhalluksessa tätä ei tapahdu.

Puhdistustapoja jotka eroaa kuivajääpuhdistuksessa!

• Hiekkapuhalluksessa pinta käsitellään, puhdistetaan tai siloitetaan paineilman ja pienten kiinteiden hiukkasten, kuten siivilöidyn hiekan avulla. Hiekkapuhalluksessa voidaan käyttää myös esimerkiksi lasia tai metallia. Menetelmä on hyvin tehokas eikä siten tietenkään hellävarainen. Puhallushiekka on ongelmajätettä.

• Soodapuhalluksessa puhdistettavalle pinnalle puhalletaan ruokasoodaa eli natriumkarbonaattikiteitä. Menetelmä on hiekkapuhallusta hellävaraisempi ja sopii useammille pinnoille. Jäljelle jää poistettavaa soodajätettä. Ennen jatkokäsittelyä pinta on pestävä ja huuhdeltava huolellisesti.

• Korkeapainepesussa puhdistukseen käytetään paineellista vettä, joten se ei sovellu kohteisiin, joissa rakenteiden ei haluta kastuvan.