Suomen Kuivajää Oy

Kuivajään käyttökohteita elintarvikekeiden sekä lääketeollisuudessa

Kuivajää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista, joka laitteessa kiinteytyy ja puristetaan kuivajääksi. Kuivajää on hajuton, mauton, myrkytön ja palamaton aine. Kuivajään lämpötila on -79°C, ja se sulaa haihtumalla. Kuivajäätä myydään rakeina sekä palana.

Kuivajäätä voi käyttää elintarvikkeiden ja juomien jäähdyttämiseen ja kylmäsäilytykseen esim. pakastimen sulatuksen ajaksi. Kuivajään käyttökohteita lääketeollisuudessa kuivajäätä käytetään mm. laboratorioiden näytekuljetuksissa.

Kuivajää soveltuu erinomaisesti koronarokotteen kuljettamiseen (RNA-rokotteiden)  Jotka vaatii n.-70 asteen kylmyyden

Valmistamme  itse Lahden toimipisteessä  hiilihappojäätä noin 300 000 tonnia vuodessa ja meiltä kuivajää ei lopu kesken. Samoin me myös myymme/ käytämme kuivaajäätä eritarkoituksiin.

Kuivajää kestää ainakin viikon mittaisen kuljetuksen vaadittavassa kylmyydessä, ilman että jäätä ei aina tarvitse välillä vaihtaa.

Käytämme itse Olivon jäälaatikoita joka on sopivia kylmä kuljetuksiin. Kuljetuslaatikot on tehty juurikin hiilihappojäätä varten, niin säilyvys on silloin erittäin hyvä.

Olemme myös Olivon jäälaatikoiden  virallinen maahantuoja Suomessa